Share Meningsmåling

Poll lenke

500 px
350 px
250 px
Forhåndsvisning

widget forhåndsvisning:

Bredde - px høyde - px

Lukk forhåndsvisning
! Du bruker en nettleser som ikke er støttet Versjonen av nettleseren din er ikke optimalisert for Toluna, vi anbefaler deg å installere nyeste versjon Oppgrader
Vi kan plassere informasjonskapsler på datamaskinen din som hjelper oss med å gjøre dette nettstedet bedre. For å finne ut mer om informasjonskapsler og velge hvilke typer informasjonskapsler du vil godta, les Personvernserklæring
“TRUSTe”/

PERSONVERNSERKLÆRING

Sist oppdatert: 10. November 2016


Toluna Group Limited og alle deres datterselskaper og tilknyttede avdelinger («Vi» «Vår»Oss» eller «Toluna») forplikter seg til å beskytte og respektere kundenes personvern.  Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan vi innsamler, bruker, deler og sikrer personopplysninger du oppgir på http://www.toluna.com (vårt «nettsted»), og Tolunas mobilapp. Mobilappen er underlagt ytterligere betingelser for personvern, som fremsatt i disse retningslinjene for personvern. De beskriver også de valgene du har med hensyn til hvordan vi bruker personopplysningene dine, og hvordan du får tilgang til og kan oppdatere dem.

Disse retningslinjene for personvern opplyser deg om følgende:

 Hvilke opplysninger som blir samlet inn / sporet om deg.
 Hva som blir gjort med opplysningene som blir samlet inn /sporet på det aktuelle nettstedet.
 Hvem dette nettstedet deler opplysningene med som blir samlet inn/sporet om deg.
 Dette nettstedets retningslinjer vedrørende tredjeparts sporingsteknologi.
 Dette nettstedets retningslinjer for å avslå.
 Dette nettstedets retningslinjer vedrørende korrigering og oppdatering av personopplysninger.
 Dette nettstedets retningslinjer om sletting eller deaktivering av navnet ditt fra dets database.
 Varsling om endringer.
 Dette nettstedets retningslinjer vedrørende sikkerhet.
 Dette nettstedets retningslinjer vedrørende forretningsoverdragelse.
 Dette nettstedets retningslinjer vedrørende koblinger til tredjeparts nettsteder.
 Dette nettstedets retningslinjer vedrørende rettslig ansvarsfraskrivelse.
 Dette nettstedets retningslinjer vedrørende barns personvern.
 Dette nettstedets retningslinjer vedrørende widgeter for sosiale medier.
 Dette nettstedets retningslinjer vedrørende enkeltpålogging.
 Dette nettstedets retningslinjer vedrørende henvisning.
 Dette nettstedets retningslinjer vedrørende det å legge til kontakter.
 Dette nettstedets retningslinjer for mobilprogrammer

 

Våre forpliktelser overfor deg med hensyn til personvern

Toluna er en nettbasert datainnsamlingsgruppe med fokus på å levere data av høy kvalitet til klientene, som hovedsakelig opererer innen markedsføring og markedsundersøkelser, i tillegg til en rekke andre forretningssektorer. Vi bygger og vedlikeholder store nettbaserte forbrukerpaneler og leverer digitale forbrukeropplysninger i sanntid til klientene via markedsundersøkelser vi foretar og våre analytiske plattformer. Du kan være trygg på at vi tar personvernet og konfidensialiteten til opplysningene på alvor. Vi gir all data vi innsamler via våre undersøkelsesstudier til klientene våre i sammenfattet form, dvs. opplysningene leveres om grupper og ikke om enkeltpersoner. Personopplysningene dine blir bare levert til våre klienter i bestemte undersøkelsesstudier, og vi vil aldri gi personopplysningene dine til klientene våre uten ditt samtykke. Alle personopplysninger du gir oss, oppbevares sikkert, konfidensielt og i henhold til vilkårene i retningslinjene for personvern.
 

Opplysningene vi innsamler

Den enkeltes deltakelse i våre paneler og spørreundersøkelser er frivillig. Hvis du vil bli et panelmedlem, må du fylle ut et registreringsskjema som du finner på vårt nettsted og i vår mobilapp eller via koblinger som vises på våre partneres nettsteder, og som innsamler noen personopplysninger og generelle forbrukeropplysninger om deg. Fyller du ut et slikt skjema, er du innforstått med og samtykker til at du gir personopplysninger til vårt USA-baserte selskap, Toluna USA Inc. («Toluna USA»). Videre er du oppmerksom på at disse opplysningene blir lagret på servere vi eier og som er plassert i USA. Vi ber deg oppgi e-postadresse, slik at vi kan sende deg invitasjoner per e-post for å delta i fremtidige spørreundersøkelser. De andre opplysningene vi innsamler, som navn, adresse, kjønn, fødselsdag, husstandens størrelse, inntekt, utdanning og stilling, er for å knytte deg til passende prosjekter for markedsundersøkelse. Fødselsdagen brukes for automatisk oppdatering av alder, slik at vi kan sikte inn på aldersrelaterte markedsgrupper. Vi spør etter denne informasjon for å kvalifisere deg til bestemte prosjekter. All kontakt per e-post fra Toluna vil bli sendt til den primære e-postadressen du oppgav ved registrering. Hvis du blir panelmedlem, vil opplysningene dine (navn og fullstendig adresse) også bli brukt for å sende deg incentiver. Når poeng for incentiver blir satt inn på kontoen din og du vil innløse dem, er disse opplysningene nødvendige for å kunne sende deg belønningen til riktig mottakeradresse. En tredjepart kan fra tid til annen bli benyttet for å utstede sjekker eller ekspedere leveringen av belønninger. Personopplysningene dine vil ikke bli brukt til noe annet formål.
Etter at du er registrert, kan du fylle ut profilen og oppgi ytterligere personopplysninger, slik at vi kan invitere deg til å delta i lignende spørreundersøkelser. 

I noen tilfeller kan Toluna be deg om å underrette oss om sensitive personopplysninger. Vi vil be om ditt samtykke til å behandle slike opplysninger dersom dette er påkrevd ved lov. Eksempler på sensitive personopplysninger er følgende: rase eller etnisk opphav, politiske oppfatninger, fysisk eller mental helse eller tilstand og seksuell legning.  Disse opplysningene blir ikke delt med noen tredjeparter, bortsett fra de tilfellene der dette er pålagt ved lov eller som en del av eventuell overdragelse av Tolunas virksomhet.
Hvis du deltar i en spørreundersøkelse eller gir oss personopplysninger uten å være medlem av vårt panel, vil vi bare beholde personopplysninger som e-postadresse, kjønn, alder og postnummer, maskinens ID og IP-adresse (og eventuelt din etnisitet hvis loven tillater det).  Dette blir gjort for at vi skal kunne kontakte deg hvis du vinner en premie eller er berettiget til et incentiv, knytte deg til passende spørreundersøkelser og forbedre brukeropplevelsen. Med mindre du velger å bli medlem av Toluna-panelet, vil vi ikke kontakte deg av noen som helst grunn, annet enn å underrette deg om premier du har vunnet eller at du er berettiget til et incentiv. Hvis du er berettiget til en premie eller et incentiv, vil vi innsamle og lagre de personopplysningene som vi er pålagt å oppbevare eller rapportere i henhold til lover eller forordninger.

Vær oppmerksom på at alle personopplysninger du velger å offentliggjøre på nettstedet, i Community-området (under en offentlig melding på veggen din, som en mening, et emne, en kamp, gi tommel opp eller ned eller på et annet offentlig område eller forum) kan leses, innsamles eller brukes av andre, og de kan også brukes til å sende deg uoppfordrede meldinger. Vi er ikke ansvarlig for de personopplysningene du velger å sende inn eller offentliggjøre. Vi er heller ikke ansvarlig for innholdet du legger ut offentlig på nettstedet som kan plukkes opp via nettbaserte søkemotorer. Nettstedet tilbyr offentlig tilgjengelige blogger eller fellesfora. Vær oppmerksom på at alle opplysninger du oppgir på disse områdene, kan leses, innsamles og brukes av andre som åpner dem. Hvis du vil ha identifiserbare personopplysninger fjernet fra vår blogg eller vårt fellesforum, kan du kontakte oss på privacy@toluna.com. I noen tilfeller kan det være at vi ikke kan fjerne personopplysningene dine (med mindre dette er pålagt ved lov). I så fall vil vi underrette deg om dette og hvorfor.
Personlige anbefalinger fra tilfredse kunder og andre attester blir vist på nettstedet vårt. Vi kan med ditt samtykke legge ut din anbefaling sammen med navnet ditt. Hvis du vil oppdatere eller slette anbefalingen din, kan du kontakte oss på privacyna@toluna.com.


Rammeavtalen for EU-U.S. Privacy Shield

Toluna (inkludert deres USA-baserte selskap Toluna USA Inc.) erkjenner at EU har etablert strenge beskyttelsestiltak vedrørende håndtering av personopplysninger innen EU, inkludert krav om å gi adekvat beskyttelse for personopplysninger innen EU som blir overført til områder utenfor EU.  Måten Toluna har valgt for å gi adekvat beskyttelse for visse personopplysninger på innen EU (inkludert de som vedrører deg og våre bedriftsklienter, leverandører, forretningspartnere, jobbsøkere og ansatte som blir mottatt i USA) er å gi en egenerklæring til EU-US-rammeverket for Privacy Shield som administreres av det amerikanske handelsdepartementet («Privacy Shield»). Toluna er ansvarlig for behandlingen av de personopplysningene de mottar, under Privacy Shield og påfølgende overføringer til en tredjepart som opptrer som agent på deres vegne. Toluna overholder prinsippene til Privacy Shield for varsling, valg, ansvar for videreføring, sikkerhet, dataintegritet, og formålsbegrensning, tilgang og tilflukt, håndhevelse og ansvar.
AncreToluna er underlagt etterforskende og håndhevende myndigheter under US Federal Trade Commission i den hensikt å håndheve overholdelse av Privacy Shield.  Hvis du vil vite mer om Privacy Shield, kan du gå til det amerikanske handelsdepartementets nettside for Privacy Shield på: https://www.privacyshield.gov. Hvis du vil lese Tolunas representasjon på Privacy Shield-listen, kan du gå til det amerikanske handelsdepartementets Privacy Shield-sertifiseringsliste på: https://www.privacyshield.gov/list.


Bindende megling

Du kan velge om du vil ha bindende megling vedrørende utfallet av klagen din på visse betingelser, forutsatt at du har gjort følgende: (1) fremlagt klagen direkte for Toluna og gitt oss muligheten til å løse problemet (2) benyttet uavhengig instans for å løse tvister, som gjengitt under Spørsmål eller klager og (3) belyst problemet gjennom den relevante myndigheten for databeskyttelse, og gitt det amerikanske handelsdepartementet mulighet til å finne en løsning på klagen. Dette er uten kostnad for deg. Hvis du vil vite mer om bindende megling, kan du gå til det amerikanske handelsdepartementets rammeavtale for Privacy Shield: Tillegg I (Bindende megling).


U.S. - Swiss Safe Harbor-rammeavtale

Toluna retter seg etter U.S. – Swiss Safe Harbor-rammeavtalen som er fastsatt av det amerikanske handelsdepartementet vedrørende innsamling, bruk og lagring av personopplysninger fra Sveits. Toluna har erklært overholdelse av Safe Harbor-personvernprinsippene for varsling, valg, videreføring, sikkerhet, dataintegritet, tilgang og håndhevelse. Hvis du vil vite mer om Safe Harbor-programmet og se Tolunas sertifisering, kan du gå til https://safeharbor.export.gov/swisslist.aspx.

 

Slik brukes disse opplysningene:

Opplysningene du gir oss blir behandlet i den hensikt å bygge og drive en egen verdensomspennende database med paneldeltakere for å kunne utføre markedsføringsstudier og markedsundersøkelser.  Hvis du er medlem av Toluna-panelet, blir opplysningene dine lagret i vår egen database. Vi kan da slå opp i denne for å finne ut hvilke personer som passer til de enkelte spørreundersøkelsene. Toluna USA er vert for, og administrerer, sin egen database. Andre selskaper i Toluna-gruppen i hele verden kan ha tilgang til, og bruke disse opplysningene for å utføre studier. Hvis vi mener at din profil gjør deg til en potensiell kandidat for en spørreundersøkelse, sender vi deg en invitasjon per e-post for å gjøre deg oppmerksom på muligheten. 

 

Deling

Vi verken selger eller overfører personopplysninger som er innsamlet om medlemmer eller de enkeltpersonene som deltar i våre spørreundersøkelser. Identifiserbare personopplysninger blir bare formidlet med din tillatelse fra sak til sak, med unntak av de innskrenkede unntakene som er gjengitt nedenfor.
Selv om vi anstrenger oss til det ytterste for å bevare ditt personvern, kan det oppstå tilfeller der vi må videreformidle personopplysninger for å etterkomme en legitim forespørsel fra offentlige myndigheter, herunder å oppfylle krav til nasjonal sikkerhet eller håndhevelse av loven. Vi kan videreformidle personopplysningene dine i henhold til legitime krav, for eksempel å etterkomme en stevning eller annen juridisk prosess, når vi i god tro mener det er nødvendig for å beskytte våre rettigheter, ivareta vår egen eller andres sikkerhet, etterforske svindel eller svare på en forespørsel fra myndighetene.  I visse spesifikke programmer for markedsundersøkelse (og med ditt uttrykkelige samtykke) kan vi videreformidle personopplysningene dine til tredjeparter som har som formål å gi slike spesifikke tjenester for markedsundersøkelse til våre klienter.

Toluna kan, fra tid til annen, bruke tredjeparts programvare for administrasjon av e-postlister og e-postdistribusjon, eller de kan bruke tredjeparts tilbydere av listeadministrasjon for å samsvare panelmedlemmene med medlemmer i andre lister eller paneler eller for å validere nøyaktigheten av de personopplysningene du oppgir.  Vi kan bruke tredjeparter for å levere oss data de tidligere har innsamlet om deg, og legge ved disse dataene til din demografiske profil.  I slike tilfeller blir bare sammenfattet informasjon som er basert på dine svar på våre undersøkelser og/eller ditt gjeldende Toluna panel-ID-nummer, overført til disse tredjepartene, slik at de skal kunne utføre bestemte funksjoner på vegne av oss eller klientene våre.  Vi kan også dele personopplysningene dine med våre tjenesteleverandører for å administrere og/eller levere premier du har vunnet, eller andre incentiver vi gir deg for å delta i våre paneler.
Når personopplysningene dine blir overført fra et Toluna-selskap i EU til et land som ikke er anerkjent for å gi tilsvarende beskyttelse, inkludert USA, har Toluna fått på plass avtaler for overføring gjennom standard kontraktmodeller for overføring av personopplysninger til tredjeland, som forordnet av EU.

 

Bruk av informasjonskapsler på nettstedet

Vi benytter informasjonskapsler på nettstedet vårt for å skjelne deg fra andre brukere på nettstedet, noe som er nyttig for å gi deg en god opplevelse når du blar gjennom nettstedet og for å kunne forbedre det.  Du finner nærmere opplysninger om informasjonskapslene vi bruker og hensikten med å bruke dem under Retningslinjer for informasjonskapsler.
 

Toluna: Retningslinjer for informasjonskapsle  

Sist oppdatert: 30. september 2016

Informasjon om hvordan vi bruker informasjonskapsler

På nettstedene våre blir det brukt informasjonskapsler for å skjelne deg fra andre brukere på nettstedet vårt. Dette er nyttig for å gi deg en god opplevelse når du blar gjennom nettstedet og for å kunne forbedre det. Ved å fortsette å surfe rundt på nettstedet, samtykker du til at vi bruker informasjonskapsler.
En informasjonskapsel er en liten fil med bokstaver og tall som vi lagrer i nettleseren eller på harddisken på datamaskinen din hvis du samtykker til det. Informasjonskapsler inneholder opplysninger som blir overført til datamaskinens harddisk.

Vi bruker følgende informasjonskapsler:
  • Helt nødvendige informasjonskapsler. Dette er informasjonskapsler som er nødvendige for å drifte nettstedet vårt. De omfatter for eksempel informasjonskapsler som setter deg i stand til å logge på sikrede områder av nettstedet, bruke en handlekurv eller benytte e-faktureringstjenester.
  • Analytiske informasjonskapsler / informasjonskapsler for ytelse. Disse gjør at vi gjenkjenner og teller antallet besøkende, og vi kan følge med på hvordan de besøkende beveger seg rundt på nettstedet vårt når de bruker det. Dette hjelper oss til å forbedre måten nettstedet vårt fungerer, for eksempel ved å sørge for at brukerne lett finner det de er på jakt etter.
  • Informasjonskapsler for funksjonalitet. Disse brukes til å gjenkjenne deg når du kommer tilbake til nettstedet vårt. På denne måten kan vi tilpasse innholdet til deg, ønske deg velkommen ved navn og huske innstillingene dine (for eksempel språkvalg eller område).
  • Målrettede informasjonskapsler. Disse informasjonskapslene registrerer besøket på nettstedet vårt, siden du har besøkt og koblingene du har fulgt. Vi bruker denne informasjonen til å gjøre nettstedet og reklamen som vises, mer relevant i forhold til interessene dine. Vi kan også dele disse opplysningene med tredjeparter for dette formålet.
Du finner nærmere opplysninger om hver enkelt informasjonskapsel vi bruker, og formålet med å bruke dem, i tabellen nedenfor.
Informasjonskapsel Navn Formål Mer informasjon
.toluna-group.com
(Analytisk)
_ga Beregne størrelsen på vårt publikum og deres bruksmønster  Utløper etter 730 dager.
.toluna-group.com
 (Målretting)
visitor_id[visitor#] Gjør at du kan bruke nettstedet vårt på en måte som gjør surfeopplevelsen mer behagelig. Hvis du registrerer deg hos oss, eller fyller ut våre skjema på nettet, vil vi bruke informasjonskapsler for å huske opplysningene dine under gjeldende og fremtidige besøk, forutsatt at informasjonskapselen ikke ble slettet i mellomtiden. Utløper etter 730 dager.
go.toluna-group.com
(Analytisk)
Pardot Beregne antall besøk og klikkfrekvensen etter bestemte kampanjer for å måle suksess Utløper når surfeøkten avsluttes
go.toluna-group.com
(Målretting)
visitor_id[visitor#] Gjør at du kan bruke nettstedet vårt på en måte som gjør surfeopplevelsen mer behagelig. Hvis du registrerer deg hos oss, eller fyller ut våre skjema på nettet, vil vi bruke informasjonskapsler for å huske opplysningene dine under gjeldende og fremtidige besøk, forutsatt at informasjonskapselen ikke ble slettet i mellomtiden. Utløper etter 730 dager.
.toluna-thoughts.com
(Analytisk)
_ga Beregne størrelsen på vårt publikum og deres bruksmønster Utløper etter 730 dager.
.quicksurveys.com
(Analytisk)
_ga Beregne størrelsen på vårt publikum og deres bruksmønster. Utløper etter 730 dager.
.quicksurveys.com (Målretting) visitor_id[visitor#] Gjør at du kan bruke nettstedet vårt på en måte som gjør surfeopplevelsen mer behagelig. Hvis du registrerer deg hos oss, eller fyller ut våre skjema på nettet, vil vi bruke informasjonskapsler for å huske opplysningene dine under gjeldende og fremtidige besøk, forutsatt at informasjonskapselen ikke ble slettet i mellomtiden. Utløper etter 730 dager.
.toluna-analytics.com.com (Målretting) visitor_id[visitor#] Gjør at du kan bruke nettstedet vårt på en måte som gjør surfeopplevelsen mer behagelig. Hvis du registrerer deg hos oss, eller fyller ut våre skjema på nettet, vil vi bruke informasjonskapsler for å huske opplysningene dine under gjeldende og fremtidige besøk, forutsatt at informasjonskapselen ikke ble slettet i mellomtiden. Utløper etter 730 dager.
 
Vær oppmerksom på at tredjeparter (inkludert, for eksempel reklamenettverk og leverandører av eksterne tjenester som analysetjenester for nettrafikk) kan også bruke informasjonskapsler, noe vi ikke har kontroll over. Disse informasjonskapslene er mest sannsynlig analytiske eller måler ytelse eller det kan være målrettede informasjonskapsler.

Hvordan endrer jeg innstillingene for informasjonskapsler?
Du kan blokkere informasjonskapsler ved å aktivere innstillingen i nettleseren din som tillater deg å nekte innstillingen av alle eller noen informasjonskapsler. Hvis du imidlertid bruker innstillingene i nettleseren til å blokkere alle informasjonskapsler (inkludert viktige informasjonskapsler), vil du ikke ha tilgang til hele, eller deler av, nettstedet vårt.
De fleste nettlesere tillater noe kontroll over de fleste informasjonskapsler gjennom innstillingene i nettleseren. Du kan finne ut mer om informasjonskapsler, inkludert hvordan du viser innstillinger for dem og hvordan du administrerer og sletter dem ved å gå til www.aboutcookies.org eller www.allaboutcookies.org.
Hvis du ønsker å avslå å bli sporet av Google Analytics på alle nettsteder, kan du gå til http://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Med unntak av de viktige informasjonskapslene, vil alle informasjonskapsler utløpe etter 730 dager.

 

Bruk av informasjonskapsler på nettstedene for panelundersøkelser

Vi bruker også informasjonskapsler som et ledd i våre spørreundersøkelser som du fra tid til annen må samtykke til å delta i. I den forbindelse vil vi spørre deg om tillatelse til å utplassere en informasjonskapsel og underrette deg om de informasjonskapslene som vi foreslår å bruke i slike spørreundersøkelser på det aktuelle tidspunktet. 


Andre sporingsteknologier

Toluna og deres klienter, partnere, datterselskaper eller analytikere og tjenesteleverandører benytter teknologier i form av informasjonskapsler, web-signaler eller sporingsbilder, skript og tagger. Disse teknologiene brukes for å analysere trender, administrere nettstedet, spore brukernes bevegelser rundt på nettstedet og Internett og for å innsamle generelle demografiske opplysninger om brukerbasen. Klientene våre kan slå sammen svarene i spørreundersøkelsen, demografiske opplysninger og strategien du bruker når du surfer på nettet, med andres svar for å lage «sammenfattede» rapporter. De kan også lage vitenskapelige rapporter på grunnlag av utformede opplysninger. «Utformede opplysninger» er data som er utviklet på grunnlag av demografi og atferdskarakteristikker (som kjønn, alder og besøkte nettsteder) for å forutsi hva personer med lignende eller samme karakteristikker ville se på eller kjøpe. Vi kan motta rapporter basert på hvordan disse selskapene bruker disse teknologiene på individuell og samlet basis.
Vi bruker lokalt delte objekter, som HTML5, til å lagre innholdsinformasjon og innstillinger. Tredjeparter vi samarbeider med for å levere visse funksjoner på nettstedet, eller for å vise reklame basert på hvordan du surfer på nettet, bruker også HTML5 for å innsamle og lagre opplysninger. Enkelte nettleserprogrammer kan tilby sitt eget administrasjonsverktøy for å fjerne HTML5. 

 

 

Loggfiler

I likhet med de fleste nettsteder, innsamler vi visse opplysninger automatisk og lagrer dem i loggfiler. Disse opplysningene kan omfatte IP-adresser, nettlesertype, Internett-tjenesteleverandør (ISP), henvisnings-/utgangssider, operativsystem, dato og klokkeslett og/eller klikkstrøm-data.  Vi kan slå sammen disse automatisk innsamlede loggdataene med andre opplysninger vi samler inn om deg. Dette gjør vi for å forbedre tjenestene vi tilbyr, forbedre funksjonaliteten for analyser, markedsføring eller nettstedet.

 

Reklame

Vi samarbeider med en tredjepart for å vise annonser på nettstedet vårt eller for å administrere vår annonsering på andre nettsteder. Tredjepartspartneren vår kan bruke teknologier, f.eks. informasjonskapsler, for å innsamle opplysninger om aktivitetene dine både på dette og andre nettsteder for å levere reklame basert på surfeaktiviteter og interesser.  Hvis du ikke vil at disse opplysningene skal brukes i den hensikt å levere målrettede annonser, kan du avslå dette ved å klikke her (eller hvis du er innenfor EU, kan du klikke her). Vær oppmerksom på at dette ikke vil hindre visning av reklame. Du vil fortsatt motta generell reklame. 

 

Digitale fingeravtrykk:

Digital fingeravtrykkteknologi gir generelt en unik identifikasjon eller «maskin-ID» til en brukers datamaskin for å identifisere og spore datamaskinen.  Toluna vil ikke bruke digital fingeravtrykkteknologi (heretter omtalt som «teknologien») for å samle inn personopplysninger eller spore aktiviteter på nettet, og vil ikke avbryte eller forstyrre bruken av, eller kontrollen over, datamaskinen, eller endre innstillingene eller funksjonaliteten til datamaskinen. Vi vil av og til bruke teknologien i spesifikke programmer for markedsundersøkelse for å hjelpe klientene våre med å sikre integriteten til resultatene av spørreundersøkelsen. Teknologien vil analysere offentlig tilgjengelige opplysninger og data som er innsamlet fra datamaskinens nettleser og fra andre offentlig tilgjengelige datapunkter, inkludert de tekniske innstillingene til datamaskinen, datamaskinens egenskaper og dens IP-adresse, for å opprette en unik identifikator som tildeles datamaskinen. Den unike identifikatoren vil være en alfa-numerisk ID. For å fremme Tolunas anstrengelser for å støtte sine kunder når det gjelder å beskytte og sikre integriteten til resultatene av spørreundersøkelsen, kan Toluna (a) koble eller knytte den unike identifikatoren til deg og alle dine personopplysninger, (b) dele den unike identifikatoren med Tolunas klienter og med andre panel- eller vareprøvetilbydere, og (c) motta eller erverve en unik identifikator som er forbundet med deg gjennom en tredjepart (inkludert klientene dine), på individuell og samlet basis.  Videre vil alle unike identifikatorer Toluna mottar eller erverver og som er forbundet med deg, være beskyttet i henhold til disse retningslinjene for personvern. Vi vil også be om samtykke fra deg hvis dette er lovpålagt.
Toluna vil gjøre alt de kan for å sikre at teknologien er trygg, sikker og ikke forårsaker unødig risiko med tanke på personvern og datasikkerhet, og vi vil bruke og distribuere teknologien på en profesjonell og etisk måte og i henhold til (a) disse retningslinjene for personvern, (b) eventuelle andre påstander og/eller videreformidling fra oss til deg, og (c) gjeldende lover og regler forbundet med markedsundersøkelser.
Hvis vi oppdager eller får kjennskap til eventuell uetisk atferd i forbindelse med bruken av teknologien, eller at teknologien blir brukt på en måte som er uforenelig med erklæringene og/eller redegjørelsene vi har gitt til deg, eller er i strid med gjeldende lover og regler, vil vi umiddelbart iverksette tiltak for å hindre slik uetisk atferd og sikre riktig administrering av teknologien. 

 

Widgeter for sosiale medier

På vårt nettsted vil du også finne funksjoner for sosiale medier, for eksempel Liker-knappen på Facebook (og widgeter, som knappen for å dele eller interaktive miniprogrammer, som kjøres på nettstedet vårt). Disse funksjonene kan innsamle opplysninger som IP-adressen din og hvilken side du besøker på nettstedet vårt. Videre kan de plassere en informasjonskapsel for at den aktuelle funksjonen skal fungere på riktig måte. Funksjoner for sosiale medier og widgeter blir enten administrert av en tredjepart eller direkte på nettstedet vårt. Samhandling med disse funksjonene, blir styrt av retningslinjene for personvern til det firmaet som leverer dem. 

 

Tilgang til opplysningene dine. Støtteside for medlemmer / Oppdatere, korrigere og slette informasjon

Toluna vil på forespørsel opplyse om vi oppbevarer personopplysningene dine. Du kan få tilgang til, korrigere eller be om at personopplysningene dine blir slettet, eller si opp medlemskapet ditt ved å logge på medlemskontoen din. Ved å følge de aktuelle retningslinjene, vil opplysningene dine automatisk bli oppdatert i databasen vår. For disse formålene, og hvis du ikke kan rette personopplysningene dine selv via kontoen, kan du skrive til oss til den postadressen som er oppgitt i slutten av disse retningslinjene for personvern, eller ta kontakt med oss per e-post på privacy@toluna.com. Vi vil svare på alle forespørsler innen rimelig tid.

Hvis du er panelmedlem og sier opp medlemskapet ditt, vil vi ikke lenger bruke personopplysningene dine til noe som helst formål, men i henhold til våre prosedyrer for sikkerhetskopiering, vil vi beholde personopplysningene dine til de etterhvert blir tilintetgjort i henhold til våre retningslinjer, og vi vil fortsette å bruke sikkerhetsprosedyrer og teknologier for å sørge for at personopplysningene er trygge.

 

Retningslinjer for å avslå

Når du blir panelmedlem hos Toluna, samtykker du til å motta invitasjoner per e-post for å delta i spørreundersøkelser vi mener samsvarer med din erfaring og bakgrunn, demografiske statistikk eller informasjon. Vi vil automatisk sikre at du kvalifiserer for premietrekninger, og personopplysningene dine vil bli brukt til å sette opp en personlig premiekonto. Vi vil fra tid til annen også sende deg nyhetsbrev per e-post der vi presenterer nye funksjoner eller løpende konkurranser på vårt nettsted. Du kan avslå denne typen e-post gjennom kontoen din. 


Retningslinjer for å slette og deaktivere

Hvis du velger å avslutte medlemskapet hos Toluna, eller be oss om å slutte å behandle personopplysningene dine, kan du automatisk stanse medlemskapet ved å gå til «kontoen» din og velge «alternativer for å si opp» nederst i venstre hjørne og deretter «si opp kontoen din». Ved å følge de aktuelle retningslinjene, vil profilen din bli merket med «ikke kontakt». Du vil da ikke lenger motta kommunikasjon fra Toluna. I tillegg vil du fraskrive deg en eventuell incentivsaldo som du ikke har gjort krav på ved utmelding. I de fleste tilfeller vil det ta 2 til 3 dager å behandle denne endringen, men vær klar over at det kan ta opptil to hele uker før statusen din er endelig oppdatert. I mellomtiden er det mulig at du kan motta e-post fra oss. Du kan alternativt sende en e-post direkte til contact@toluna.com for å kreve at profilen din blir slettet. Du finner e-postkoblinger på nettstedet, slik at du kan kontakte oss direkte med eventuelle spørsmål eller betenkeligheter du måtte ha. All e-post vi mottar, blir lest og besvart individuelt. Vær oppmerksom på at det kan ta mellom to til tre  virkedager før du får svar fra oss.

 

Spørsmål eller klager

Du kan rette eventuelle spørsmål eller klager om bruk og videreformidling av personopplysninger til vår kontakt vedrørende personvern.  Vi vil etterforske saken og prøve å løse eventuelle klager eller tvister vedrørende bruken av personopplysninger innen 45 dager etter at vi mottar klagen.  Hvis du har ubesvarte spørsmål vedrørende personvern eller bruk av data, som vi ikke har behandlet på en tilfredsstillende måte, kan du kontakte vår tredjeparts leverandør av tvisteløsninger (gratis) på https://feedback-form.truste.com/watchdog/request. Under visse omstendigheter, noe som er nærmere beskrevet på nettstedet til Privacy Shield [https://www.privacyshield.gov/article?id=How-to-Submit-a-Complaint], kan du kreve bindende megling når andre prosedyrer for å løse tvisten ikke fører frem.  
Retningslinjer for vinnere og personverngaranti
Panelmedlemmer og andre som deltar i våre spørreundersøkelser, blir valgt ut tilfeldig for å vinne premier for å delta i spørreundersøkelser, meningsmålinger og andre kampanjer. Alle vinnere blir varslet per e-post om eventuelle premier. Du finner mer informasjon ved å gå til siden Avtalevilkår . Kontanter og andre premier til vinnere som ikke er panelmedlemmer, vil bli tildelt direkte. Toluna skal legge ut brukernavnene til vinnerne på nettstedet og i bloggene og nyhetsbrevene våre. 

 

Varsel om endringer

Hvis vi bestemmer oss for å endre retningslinjene for personvern, vil disse endringene tillegges disse retningslinjene for personvern på hjemmesiden, eller på andre steder vi anser som passende, slik at du er klar over hvilke opplysninger vi innsamler, hvordan vi bruker dem og under hvilke omstendigheter vi eventuelt vil videreformidle dem.
Vi forbeholder oss retten til når som helst å endre disse retningslinjene for personvern, så gå gjennom dem ofte. Hvis det blir gjort omfattende endringer med disse retningslinjene, vil du bli varslet her, per e-post eller med en meddelelse på hjemmesiden vår før endringen trer i kraft. 

 

Sikkerhet

Toluna tar i bruk sterke tiltak for å sikre at alle deler av opplysningene dine er beskyttet. Tilgang til alle personopplysninger er begrenset til noen få nøkkelansatte. Vår nettsikkerhet blir regelmessig gjennomgått og kan bare nås gjennom en streng passordbeskyttelse.  Vi vil aldri spørre etter finansielle opplysninger som kredittkortnummer eller annen privat informasjon, f.eks. personnummeret ditt, for å bruke det som et ledd i våre undersøkelser.  Vi kan være lovpålagt å spørre deg om personnummer eller annen identifikasjon som er utstedt av myndighetene, for å overholde gjeldende lover og regler ved overrekkelse av incentiver knyttet til spørreundersøkelser. Vi bruker SSL-kryptering når vi innsamler eller overfører sensitive opplysninger.


Forretningsoverføringer

Samtidig som vi fortsetter å utvikle vår virksomhet, er det mulig at vi kan selge eller kjøpe flere aktiva. I forbindelse med slike overdragelser vil Tolunas rett til å kontakte panelmedlemmer og informasjonen du frivillig har oppgitt i brukerprofilen din, vanligvis være ett av de overførte forretningsaktivaene. Alle salg eller overdragelser av Toluna eller en vesentlig del av dets forretningsaktiva, som inkluderer vårt panel, ville bli til en forretningsenhet som samtykker til å overholde alle vilkårene i våre retningslinjer for personvern. Du vil bli varslet per e-post og/eller se et tydelig oppslag på vårt nettsted om eventuelt eierskifte. 

 

Koblinger

Fra tid til annen vil vi kunne tilby besøkende muligheten til å koble seg til andre nettsteder. Toluna gjennomgår ikke, og er ikke ansvarlig for, innholdet eller følgene av retningslinjene for personvern på disse nettstedene. 

 

Enkeltpålogging

Du kan logge på nettstedet vårt med påloggingstjenester som Facebook Connect eller en Open ID-leverandør. Disse tjenestene vil godkjenne identiteten din og gi deg et valg om å dele visse identifiserbare personopplysninger med oss, som navn og e-postadresse, for å forhåndsutfylle registreringsskjemaet vårt. Tjenester som Facebook Connect gir deg et valg om å legge ut opplysninger om aktivitetene dine på dette nettstedet på profilsiden din for å dele med andre innenfor nettverket ditt. 

 

Anbefaling

Hvis du velger å bruke anbefalingstjenesten vår for å fortelle en venn om nettstedet vårt, blir du bedt om å oppgi vennens navn og e-postadresse.  Du bør være sikker på at vennen har gitt samtykke til å oppgi hans/hennes e-postadresse til oss før du gjør det.  Vi sender deretter vennen din én enkelt e-post for å invitere ham eller henne til å besøke nettstedet vårt.  Vi lagrer disse opplysningene utelukkende for å sende denne ene e-posten og spore utfallet av anbefalingsprogrammet.  Vennen din kan kontakte oss på privacy@toluna.com for å be oss om å fjerne disse opplysningene fra vår database.

 

Legge til / importere kontakter

Du kan importere kontakter fra Outlook-kontoen din eller en annen e-postadressebok, forutsatt at du har tillatelse til det, for å invitere dem til å bli medlemmer av nettstedet vårt.  Vi innsamler brukernavn og passord for e-postkontoen du ønsker å importere kontaktene dine fra, og vi vil behandle slike kontaktopplysninger i henhold til avsnittet ovenfor. Det er derfor viktig at du innsamler tillatelse fra de kontaktene du ønsker å importere.  Hvis du tror at én av kontaktene dine har gitt oss dine personopplysninger og du vil be om at de skal fjernes fra vår database, kan du kontakte oss på privacy@toluna.com.

 

Mobilapper

Når du laster ned og bruker vår mobilapp, innsamler vi automatisk opplysninger om system og ytelse på den typen enhet du bruker, operativsystemets versjon, enhetsidentifikator og statistikk for maskinvarebruk, som CPU, RAM, lager og app-versjon.  Vi vil bruke opplysningene vi innsamler via mobilappen i samsvar med betingelsene i disse retningslinjene for personvern og bestemmelsene som er gjengitt nedenfor.
Vi sender deg push-varsler fra tid til annen for å [varsle om spørreundersøkelser]. Hvis du ikke lenger ønsker å motta slike kommunikasjoner, kan du deaktivere dem på enhetsnivået. Hvis du vil være sikker på at du mottar riktige varsler, må vi samle inn bestemt informasjon om enheten din, som operativsystem og informasjon om brukeridentifikasjon.


Mobilanalyse

Vi bruker programvare for mobilanalyse, slik at vi kan få en bedre forståelse av funksjonaliteten til vår mobilapp på telefonen din. Denne programvaren kan registrere opplysninger, for eksempel hvor ofte du bruker appen, hendelsene som oppstår i appen, samlet bruk, ytelsesdata og hvorfra appen ble lastet ned. Vi kobler ikke opplysningene som lagres i analyseprogramvaren, til personlig identifiserbar informasjon du sender gjennom mobilappen. 


Geo-lokasjon

Vi samler inn lokasjonsbaserte opplysninger som har som formål å beregne brukerland, slik at vi kan dirigere en besøkende til nettstedet for det aktuelle landet. Vi vil bare dele disse opplysningene med vår kartleggingsleverandør, utelukkende for å yte denne tjenesten til deg.
Du kan når som helst avslå våre stedsbaserte tjenester ved å endre innstillingene på enhetsnivået, eller ved å sende oss en e-post på privacy@toluna.com


SMS

Vi kan gjøre en tjeneste tilgjengelig, enten direkte eller via tredjeparter, slik at du kan motta meldinger på den trådløse enheten din via SMS («short message service»). Standardprisen til mobiloperatøren din for data og SMS-er gjelder for all SMS-korrespondanse. Alle gebyrer blir fakturert av, og skal betales til, mobiloperatøren din. Du anfører at du er eieren av eller den godkjente brukeren av den trådløse enheten meldingene blir mottatt på, og at du er autorisert til å godkjenne gebyrene som påløper. Data innsamlet fra deg i forbindelse med denne SMS-tjenesten kan inkludere navn, adresse, mobilnummer og mobiloperatørens navn, og dato, klokkeslett og innholdet i meldingene. Bruk av opplysningene vil være i samsvar med disse retningslinjene. Hvis gebyrer blir belastet på fakturaen for den trådløse kontoen, kan vi gi operatøren din aktuell informasjon i forbindelse med det. Det er også mulig at mobiloperatøren du bruker og andre tjenesteleverandører innsamler data om bruken av den trådløse enheten din. Deres praksis blir styrt av deres egne retningslinjer. Du er innforstått med og samtykker til at SMS-tjenesten blir levert via trådløse systemer som bruker radioer (og andre midler) til å sende kommunikasjoner over komplekse nettverk. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle forsinkelser i mottak av eventuelle SMS-er, da levering er underlagt effektiv overføring fra nettverksoperatøren. SMS-tjenester blir levert på «SOM DEN ER»-basis. Vi garanterer ikke at bruken av SMS-tjenesten vil være privat eller sikker, og vi er ikke ansvarlige overfor deg for eventuelt manglende personvern. Du har alt ansvaret for å ta forholdsregler og sørge for sikkerhetstiltak som er mest egnet for din situasjon og tilsiktede bruk av SMS-tjenesten. Du kan når som helst velge bort SMS-tjenesten ved å svare «TOLSTOP» på SMS-meldingen du har mottatt, eller ved å endre detaljinnstillingene på mobiltelefonen direkte på kontosiden din. Denne prosessen har bare betydning for fremtidig levering av det bestemte tilbudet per SMS. Du må derfor sende den aktuelle meldingen for hvert tilbud. Du kan velge bort denne tjeneste når du vil ved å svare "STOP" på tekstmeldingen du mottar eller ved å gå inn på din personlige detaljer og huke av alternativet "Jeg godtar å motta SMS fra Toluna" på Personlige detaljer-siden.

 

Juridisk ansvarsfraskrivelse

Vi kan videreformidle personopplysninger når dette er pålagt ved lov, eller er i god tro at dette er nødvendig for å overholde lovens forordninger eller for å overholde juridiske prosesser som er mottatt av oss. 

 

Barns personvern

Toluna innsamler ikke bevisst opplysninger fra noen barn under 14 år uten tillatelse fra deres foreldre, verge eller en voksen med ansvar for barnets omsorg. Unge som kvalifiserer (personer mellom 14 og 17 år) kan fra tid til annen bli invitert til å delta i ungdomspanelet vårt.  Vi overholder bestemmelsene under COPPA, EU-s «Safer Internet programme» og ESOMAR-retningslinjene med hensyn til spørreundersøkelser vedrørende barn og ungdom. 


Kontakt for personvern

Toluna SAS
1 bis rue Collange
92593 Levallois-Perret Cedex
Frankrike
E-post: privacy@toluna.com


 

OK
Avbryt
Vi jobber med saken...
Når du laster opp et bilde ser siden vår bedre ut.
Last opp